Min fermenterade chilisås är gjord på färska egenodlade gröna jalapeños som långsamt fått utveckla sin smak genom naturlig jäsning. Resultatet är en frisk, levande hetta med härliga syrliga toner och en rund, djup smakprofil som bara fermentering kan ge.
Perfekt som smaksättare till tacos, grillat, bowls, ägg eller som en oväntad twist i dina såser och marinader. Den gröna jalapeñon ger en pigg och fräsch chiliupplevelse med lagom sting – lika god till vardags som på fest.
Innehåll:
50 ml. med endast fyra ingredienser: chili, havssalt, vatten och kaliumsorbat (E202).
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 25 kJ / 25 kcal
Fett: 0,5 g – varav mättat fett: 0,1 g
Kolhydrater: 4,0 g – varav sockerarter: 1,0 g
Protein: 0,9 g
Salt: 5,0 g
Pastöriserad.
Förvaring:
Öppnad flaska förvaras bäst i kylskåp.
Hållbarhet: Minst 1 år från tillverkningsdatum.
Batchnr: 25 09 11